Beste Loenenaren,

Het programmaboekje voor 2019 is weer klaar. De voorbereidingen voor Koningsdag en de Loenense Kermis zijn weer in volle gang. Het aftellen kan dus beginnen!

Om toch nog even terug te kijken naar Koningsdag en de Kermis van 2018 kunnen we stellen dat het twee geslaagde feesten waren. Ook dit jaar hopen we er weer een groot feest van te maken; eerst op Koningsdag in en rond De Brink en later de Loenense kermis van 30 mei t/m 1 juni.  Drie dagen lang vormt dan het feestterrein aan de Groenendaalseweg het toneel van dit volksfestijn. Jong of oud, iedereen is welkom om samen dit feest te vieren met vrienden, familie en (oud)bekenden. Aan de gemoedelijke sfeer zal het niet liggen. Traditiegetrouw staan het vogelschieten en het zakslaan weer op het programma.

Koningsdag

Zaterdag 27 april Koningsdag – activiteiten bij De Brink

Optocht en Loenen Got Talent

 • 10:00 – 10:30 uur  inschrijven deelname optocht
 • 10:30 – 11:00 uur  Jurering voertuigen
 • 11:00 – 12:00 uur  Muzikale rondgang m.m.v. O.L.T.O. met optocht van kinderen met versierde voertuigen. Vertrek bij “De Brink” – Route : De Kempe – Reuweg – Horstweg – Eerbeekseweg – Loenerdrift – Molenbeek – Loenerdrift – Droefakkers – Eerbeekseweg – Beekbergerweg – Hoofdweg – De Brink.
 • 12:30 tot 14:00 uur:  LOENEN GOT TALENT – direct na afloop prijsuitreiking.

Kermis

Donderdag 30 mei

13.30 uur: Voor de jeugd van de basisscholen is er een theatervoorstelling: Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Vereniging Loenen Zonnedorp. Hiervoor onze hartelijke dank. Voor de aanwezige kinderen is er een gratis consumptie, een ijsje en een kaartje voor een attractie.

14.30 – 15.00:  start Fietspuzzeltocht. Inschrijven in de feesttent, naast de gewone prijzen is er voor de winnende groep voor 1 persoon één plaats beschikbaar voor de ballonvaart.

Gratis verloting !!

Ook dit jaar worden er weer vijf plaatsen voor een ballonvaart verloot! Tussen 15.30 en 17.30 uur kan ieder lid van de Nationale Feest- en Herdenkingsvereniging “Loenen” een gratis lot afhalen in de feesttent. U kunt zich voor aanvang van de verloting nog ter plaatse aanmelden voor het lidmaatschap van de vereniging.

Wie kan er lid worden?

 • Inwoners van Loenen
 • Oud-inwoners van Loenen
 • Vanaf 17 jaar
 • Mensen met een sociale binding met het dorp Loenen, dit ter beoordeling van het bestuur

De kosten van het lidmaatschap bedragen tenminste € 7,00 per jaar. De trekking is om 17.45 uur. De deelnemers aan de verloting moeten tijdens de trekking aanwezig zijn in de feesttent. Is men niet aanwezig, dan wordt de prijs direct opnieuw verloot.

Omstreeks 19.30 uur zal de ballon opstijgen. Mocht de ballonvaart door omstandigheden worden afgelast, blijft de prijs geldig en zal dan tijdens de kermis van 2020 worden uitgevoerd. Bij goed weer zal dit jaar zal een extra grote ballon opstijgen met de prijswinnaars van vorig jaar en dit jaar.

Vanaf 14.30 uur zijn alle kermisattracties geopend.

Vanaf 15.00 uur verzorgt DJ Bram de muziek in de feesttent.

Vrijdag 31 mei

Vogel- en Ballenschieten;

7.30 uur: feesttent open op het kermisterrein

7.45 uur : Opstellen voor het VOGELSCHIETEN bij de Wilhelmina-linde met O.L.T.O.

8.00 uur: Vertrek naar het schietterrein.

8.30 uur: Opening van het vogelschieten door voorlezing van het schuttersreglement en het spelen van het Wilhelmus.

Vanaf 11 uur muziek in de feesttent op het kermisterrein van DJ Sander

Sinds 1 januari 2015 geldt een legitimatie- en registratieplicht van deelnemers aan schuttersfestijnen. Dit houdt concreet in dat iedereen zich moet legitimeren en een handtekening moet zetten voor deelname. Dit betekent voor de Nationale Feest en Herdenkingsvereniging “Loenen” dat elke schutter voordat deze mag schieten een formulier moet invullen met zijn naam, soort legitimatie (ID- kaart, paspoort of rijbewijs), het nummer van de legitimatie en een handtekening. Indien u deze gegevens vorig jaar reeds heeft verstrekt, is het niet nodig deze nogmaals te verstrekken. Indien er wijzigingen uw legitimatiebewijs zijn, heeft u bijvoorbeeld een nieuw legitimatie bewijs,  dan moet u het formulier wel opnieuw in vullen.

Inschrijving kan tot en met donderdag 30 mei 2019 in de feesttent.  

Vogelschieten: Deelname is open voor alle mannelijke (oud-) inwoners van Loenen vanaf 17 jaar. Kosten deelname bij voorinschrijving: leden € 10,00; niet-leden € 20,00 direct bij inschrijving te voldoen. Er wordt geschoten op één vogel voor gehuwden en één voor ongehuwden.

Prijzen:

 • Koningsprijs
 • Kop
 • Eerste vleugel
 • Tweede vleugel
 • Staart

Ballenschieten : Deelname is open voor alle mannelijke (oud-) inwoners van Loenen vanaf 17 jaar. Het ballenschieten start direct na de eerste ronde van het Vogelschieten-gehuwden. Kosten deelname bij voorinschrijving: leden € 5,00; voor niet-leden € 10,00, direct bij inschrijving te voldoen.

Prijzen

 • Eerste knikkerbal
 • Tweede knikkerbal
 • Eerste kleine bal
 • Tweede kleine bal
 • Eerste middenbal
 • Tweede middenbal
 • Eerste grote bal
 • Tweede grote bal

De voorinschrijving voor het vogelschieten en ballenschieten kan tot en met 28 mei 2019. Bij opgave na 28 mei 2019 bedraagt het inschrijfgeld vogelschieten voor leden € 12,50 en voor niet-leden € 22,50. Ballenschieten wordt voor leden € 7,50 en voor niet-leden € 12,50.

Er zal weer worden geschoten met ouderwetse voorladers.

Omstreeks 22.30 uur: Een grandioos vuurwerk

Zaterdag 1 juni

Vogelschieten-dames

Graag aanmelden voor 28 mei 2019!

Deelname open voor alle vrouwelijke (oud-)inwoonsters van Loenen vanaf 17 jaar.

Er zal dit jaar weer op twee vogels worden geschoten. Voor het vogelschieten voor dames geldt de legitimatie- en registratieplicht niet.

10.00 uur:  aanvang van het Vogelschieten bij de feesttent op het kermisterrein, Voorinschrijving kan tot 28 mei 2019 bij het bestuur, de kosten zijn € 5,00.

De muziek zal tijdens het vogelschieten worden verzorgd door DJ Jeroensound en Trademark

Prijzen:

Koningsprijs

Kop

Eerste vleugel

Tweede vleugel

Staart

Op veler verzoek wordt de klassieker  “het Loenens Kampioenschap ZAKSLAAN” wederom georganiseerd. Vanaf 14.30 uur zal er worden geslagen met zakken gevuld met stro, gezeten op een paal boven een bak water. Inschrijving vanaf een half uur voor aanvang ter plaatse bij het bestuur.

17.00 uur: Prijsuitreiking in de feesttent  

Beide avonden dansen in de feesttent, entree vrij

Vrijdag m.m.v. Vangrail

Zaterdag m.m.v. Jackfire

In de feesttent is een pinautomaat aanwezig

Deelname aan de activiteiten is geheel op eigen risico